Jak najít v Praze Mexičany...

Najít v centru Prahy mexické jídlo je jednoduché. Každá letní zahrádka nabízí ve svém menu margaritu. Najít lidi pocházející z Mexika už tak jednoduchý úkol není.

Dnes je běžné najít různé typy lidí, kteří využívají ulici k předvádění úžasných triků, vtipných scének nebo jen levných kouzel.

V centru města je to výnosný byznys. Místa jsou obsazená, sdílená a používaná.

V jedné z těchto pouličních galerií na Václavském náměstí jsem našel dva krajany, kteří předváděli freestyle fotbal. Tito dva mladí muži jsou z Mexika a několik posledních měsíců cestují a žijí jen z toho, co dostanou od lidí, kteří vidí jejich představení.

Své letní pódium sdílí s dalšími mezinárodními i místními pouličními umělci. Centrum Prahy je v těchto dnech jak velká zalidněná pláž, ale lidé s dobrým orientačním smyslem si tu mohou najít svou osobní oázu. A tak jsem je našel i já...

Během pár dní jsme se spřátelili. Poté, co jsme mluvili o životě na ulicích různých měst, jsme se dohodli, že najdeme pěkné místo pro fotografování... něco jako „photo session“.

Ten den ale přišel jen jeden z nich... šli jsme přes město k tomuto opuštěnému botelu, který znám díky kamarádovi.

Prozkoumali jsme interiér a pak pořídili fotografie.

Léto pokračuje a nabízí mnoho dobrodružství v ulicích Prahy. Příště to možná budou žlutí tučňáci pochodující po parku na Kampě nebo přistávající červené lodě, ale už to nebudou Mexičané předvádějící freestyle na náměstí. 

Autor: Isrohan Alvarez

Příspěvek vznikl v rámci projektu na integraci cizinců Face2Face II - podpora dialogu mezi migranty z třetích zemí a občany České republiky. Projekt je financován Ministerstvem vnitra ČR.

Ministerstvo vnitra ČR nenese odpovědnost za obsah příspěvku ani jeho užití. Výhradní odpovědnost nese autor.

Autor: Migrace v souvislostech | pátek 6.2.2015 14:50 | karma článku: 9,42 | přečteno: 579x