Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RAVLINnnn

26. 10. 2010 16:05
S diskusi pod článkem a článku

Jímá mě hrůza nad některými příspěvky k diskusi. Místo aby někteří přemýšleli, tak využívají diskusi jenom k trapnému ventilování své frustrace. Je mi vás líto. 

Problematika migrantů patří obecně k velmi neoblíbeným otázkám, protože lidé mají už přirozeně vždy strach z toho, co je pro ně cizí a přichází od jinud. Je to vrozený reflex který nám pomohl dříve v mnoha situacích přežít. Dnes se ale už dávno nemusíme řídit jen rexlexy, máme distatečnou inteligenci a informace a měli bychom si uvědomit, že jsem všichni lidé a že svoboda, na které si zvláště v tomto státě tolik zakládáme, by měla znamenat i to, že můžeme teoreticky odejít a pracovat jinde nebo naopak, někdo může přijít sem.

Protože ekonomika v současném stavu neumožňuje, aby to udělali ihned všichni, je potřeba zamyslet se nad dobrým systémem, který by byl pokud možno spravedlivý a co nejvíce průhledný. Článek je toho výborným příkladem! Výborný článek!

0 0
možnosti

Kolumbo

25. 10. 2010 23:12
Co blbnete?

Copak je to nějaký problém? V Emirátech nebo Saudské Arábii pracují prakticky jenom cizinci, ale nikdo z nich nemá šanci získat občanství. Potřebujeme tě tady - můžeš zůstat. Nepotřebujeme - alou domů. A když se k tomu nemáš - za svoje samozřejmě - skončíš v tak nepříjemném kriminále že uděláš všechno, jen abys už vypadl. Žádný "humanismus" ale normální vztahy. Když si pozvete domů řemeslníka, taky ho u vás nenecháte bydlet, když ho už nepotřebujete. S imigranty je to snad stejné.

0 0
možnosti

killy

25. 10. 2010 21:01
"Jak nastartovat tu „správnou“ migraci?"

Vy si už děláte srandu, ne ?

0 0
možnosti

Amoniak

25. 10. 2010 22:55
Re: "Jak nastartovat tu „správnou“ migraci?"

V poslední době mám pocit že v migrační politice evropských států chybí jediné - systematické využívání osvědčeného kopance do zadku jako prostředku pro usměrnění migračních toků. :-/

0 0
možnosti

iluminat

25. 10. 2010 20:29
doufejme ze se Nemecko probudi z multikuti snu

jelikoz Sarrazin primomina - svoji ignoranci a knirkem jednoho rakouskeho frajtra co se v Nemecku dostal k moci. Ten si taky myslel ze zide nejsou nabozenstvi ale rasa. A kdyby to co Sarrazin rika tak jsou nemci 'natural born loosers', uz prosvikli dve svetove valky, tu studenou za ne bojovali americane, nebyt jich...

a hlavne - poucte se od tech vietnamcu, ty nikdo nepodporoval, tak na podpore nezustali, kdyby se jiste etnikum nepodporovalo, bylo by lepe. Me jako emigrantovi v Americe nepomohl nikdo, ani krajane, inu jsme cesi, ale tim vice se clovek snazi. Zarazit podpory je zacatek integrace.

0 0
možnosti

iluminat

25. 10. 2010 20:31
Re: doufejme ze se Nemecko probudi z multikuti snu

pardon 'losers', ale Sarrazin vi o tom co je to rasa asi jako ja o svatejch

0 0
možnosti

bull001@seznam.cz

25. 10. 2010 19:33
Dříve nebo později

se začne objevovat více případů, jako je dnes třeba v Malmoo. Tento multikulti pokus neskončí moc slavně. Ale hlavně je důležité, aby před tím hořela západní Evropa a ta už k tomu nemá moc daleko ;-).

0 0
možnosti

psychiatr

25. 10. 2010 18:54
V kotlině je zatuchlo.

Českej pepík se přemnožil a prdí kudy chodí, obzvlášť tady na diskuzi. Přiliv imigrantů je příliš pomalý, než aby stačil zředit zdejší zelňačku. Řešením bude hromadný odchod Honzů do světa. Mámy - pečte buchty!

0 0
možnosti

Finglofin

25. 10. 2010 22:44
Re: V kotlině je zatuchlo.

Á, pán bude jistě světák. Co kdybyste nechal "kotlinu" českejm pepíkům a šel ředit zelňačku třeba do Zimbabwe. Rád Vám přispěji na letenku.

0 0
možnosti

Finglofin

25. 10. 2010 18:28
Vážení

a "milí" migranti, jděte už laskavě k šípku. A požadavky na respektování vašich kulturních odlišností si vezměte s sebou. Nikdo, kromě vás a pár levičáckých pomatenců, tady o soužití po vzoru multikulturalismu nestojí. Pokud chcete žít v zemi mých předků, v zemi za kterou moje rodina pokládala v obou světových válkách životy, v zemi která je natolik skvělá a vstřícná, že vás tu přijme a dá vám dostatek možností na práci a slušný život, tak se koukejte naučit žít podle pravidel lidí, kterým tato země patří. Pracujte, dodržujte zákony a mějte úctu k našim tradicím. Buď chcete být součástí Čech a Moravy (a Slezska samozřejmě také;-)), nebo táhněte, odkud jste sem přišli. S multikulturalismem nám můžete tak akorát políbit zadek.

S pozdravem

Občan České Republiky

0 0
možnosti

zemanka01

25. 10. 2010 19:02
Re: Vážení

Velice dobře a pravdivě napsané R^[>-]

0 0
možnosti

děda Chasan

25. 10. 2010 18:04
české ekonomice nebude chybět ani noha.

 To jen nadnárodní firmy mají potřeby a kvuli nim si platí Topolánky , Fischery apod.

Úkolem státu není podporovat imigraci a laciné ruky pro korejské montovny, ale poskytovat ochranu svým obyvatelům , kteří ten stát po generace a po staletí živili. To že se stát začne chovat jako rakovina a půjde proti vlastním občanům je věc, která se musí od základu řešit.

Víte co je zajímavé? Že v samotné jižní Korei cizince NEPOTKÁTE. A vietnamce už vůbec ne!!

0 0
možnosti

zdeseny obcan

25. 10. 2010 22:03
Re: české ekonomice nebude chybět ani noha.

R^ Korea (a Japonsko) si svoji kulturu brani.

0 0
možnosti

dino_na_idnes

25. 10. 2010 17:51
Hezké úvahy,

ovšem jsou naším nejpalčivějším problém opravdu imigranti, kteří sem přišli v posledních deseti letech za prací?

Nevím, Vietnamci a vlastně ani Ukrajinci mi při přemítání o problémech ve struktuře obyvatelstva na mysl jako první nepřijdou...

0 0
možnosti

Amoniak

25. 10. 2010 16:57
Jak?

On někde v Evropě funguje bezproblémový integrační model? Fakt? Asi ne, viďte.

Jediné řešení je migranty nepřijímat - resp. přijímat pouze ty, u kterých lze předpokládat kulturní blízkost a tedy bezproblémovou integraci (což nemusí platit např. pro všechny občany států EU!).

Jiné migranty přijímat v minimální míře a jen v případě že je bude možné v případě potřeby poslat zpět.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS