Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

E19m42i73l 26N59o26v55á59k

30. 11. 2013 17:04

Tady musim diskutujici opravit dle prava saria bude muz muslim ale dcera smi byt krestanka. Jina vec je ze po rozvodu patri deti muzi.

0 0
možnosti

pletete několik věcí

Kulturní a společenská tolerance -myslím , že v čr absolutně žádný problém, pokud mohu po letech cestování srovnat.

Nebezpečí islamismu- reálně existuje, hovoří o tom dějiny, je nesmírně expanzivní. For expanze je v tom, že je plíživá.  Vy popisujete její první část - minorita muslimů v moři nevěrců a věřících.  Chovají se tolerantně, až na drobné a vzácné úlety.

Fáze 2 je třeba  Paříž, Londýn, amsterodam, některé části bohatých severských států...  expanzní chování, vynucování si přijímání jejich norem v kde čem - včetně práva třeba. Fáze 3 jsou původně křesťanské oblasti  blízkého východu, netřeba popisovat.

Takové blbky neznalé dějin, neschopné pochopit souvislosti a přemýšlejících jiným  než v hlavou slouží akorát k tomu, aby potichoučku fáze 1 časem přešla do fáze 2. Nezlobte se na mne, ale na sebe, zajeďte si na půl roku, rok do domoviny  Vašeho miláčka a poznávejte, co čeká vaše děti. 

Hodně štěstí.

4 0
možnosti

Škoda, že už autorka neuvádí, jakého vyznání budou v obou případech děti. Vy si myslíte, že muslim muž si nemůže vzít nemuslimku? Ale může, s tím, že ji později postupně nějakým způsobem ke konverzi "přiměje". Škoda, že jste neuvedla ze svého okolí příklad, kdy si muslimka vzala nemuslima. Ono to jaksi totiž takový nalézt nejde, že? Protože to je v islámu ABSOLUTNĚ zakázáno. A jsme opět u těch dětí - uvidíme, kolik z nich z obou svazků bude muslimy, co? Protože na tom se pak ve "smíšeném" manželství láme chleba.

0 0
možnosti

Ilám je stejné zlo jako nacismus či komunismus .. a v evropě je nutné k němu i stejně přistupovat, zakázat, potlačit a multikulti pomatence, kteří umožnili islamizaci evropy pohnat k soudu za vlastizradu ...

2 0
možnosti

Islám je velmi tolerantní, ale pouze z pohledu pisatelky. Muslim si může a taky rád si bere ženu křesťanů. Ale opačně to nejde, křesťan si nemůže vzít muslimku, pouze, když přestoupí. Jinak by byla dívka vyvržena, ne li zabita svými souvěrci.....taková je realita, a ne tak daleko od našich hranic...Turci v Německu atd...

5 0
možnosti

R10a83d61e73k 64L16u31k43á28š

29. 11. 2013 18:13

Pokud by svadba probíhala v muslimské zemi, taky by Vám oddávající nabídl, že během obřadu bude předčítat z bible?

2 0
možnosti

Je skvělé, že jste si vybrala jako příklad zrovna Turecko. Kdybyste vzala třeba takový Omán a spočítala, kolik v něm je kostelů a jak se tam skutečně chovají ke křesťanům. Ne jenom si přečíst idealizovanou knížku a myslet si, že takhle to fakt funguje.

5 0
možnosti

Tak pozor, Turecko se od dob Ataturka prezentuje jako vyloženě sekulární stát, ač naprostá většina obyvatel vyznává islám a jisté prvky náboženství se prjevují i v občanském životě. Navíc v Turecku se v žádném nejedná o fundamentalistický islám známý např. ze Saudské Arábie, Iránu, Afgánistánu, Jemenu, Emirátů apod. Možná někde na venkové, to jistě ano, nakonec o tom svědčí i časté případy vraždění těch žen v turecké komunitě v Německu, které se odmítají podřídit muslimským zvykům a chtějí žít po svém, jak jim umoňuje jejich nová vlast.  Ale velká turecká města žijí běžným životem, který se nijak markantně neliší od našeho, zahalenou ženu tam najdete jen sporadicky, ženy studují, pracují, stýkají se volně s ostatními lidmi, nakonec i Šeherezáda byla takovým příkladem tamnějšího charakteru životního stylu, žádná šaria. Takže Turecko není v žádném případě vhodný příklad, nakonec pivo ani Rakije nejsou věšině Turků naprosto cizí, viz třeba zde: http://turecko.orbion.cz/stat/pruvodce/jidlo-a-piti-297/, nakonec moje osobní zkušenost je stejná. O tom se přece těm standardním pravověrným muslimům přece nesmí ani zdát!!

Celý článek je bohužel pouze bohapustá demagogie. Raději bych třeba viděl obyčejnou statistiku, kolik žen v muslimských zemích má alespoň základní vzdělání, kolik středoškolské a vysokoškolské, kolik z nich pracuje, jezdí autem,vykonává funkce ve veřejném životě, volených orgánech apod. Nebo které skvělé objevy, vynálezy a technické výrobky posunující pokrok lidstva produkuje muslimský svět, tedy mimo raket a bomb? A co bude, až dojde nafta, případně už i nyní, když ji už lehce začíná nahrazovat břidličný plyn? A kdo tam bude pracovat, když nebude z čeho plat gastarbeitery? To by měla být už nyní daleko vážnější starost muslimů, než vyprávění pohádek Tisíce a jedné noci nevěřícím ....!

1 0
možnosti

Já tedy chápu, že jiný kraj, jiný mrav. Třeba tady, v ČR, je zvykem, že pokud za někoho mluvím a používám věty typu - Neměli bychom ale zapomínat, že na prvním místě máme před sebou vždy konkrétního člověka, musím získat nějaký mandát. Prostě něco, díky čemuž jsem oprávněn mluvit za ty ostatní. Vy mluvíte za koho? Za nás? To bych si sakra vyprosil. Mluvte příště za sebe, jen za sebe.

4 0
možnosti

Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. (staré české přísloví).

V tom laskavém koránu je třeba napomenutí, aby muslimové nezabíjeli přespočetné děti tím, že je zahrabají do písku. Je zřejmé, že to byla v době vzniku této knihy běžná praxe.

1 0
možnosti

Ono je tam toho víc. Například klasický příklad muslimské perfidnosti je odkaz na tzv. Umarovu smlouvu. Tou Vám bude muslim dokazovat, jak je tolerantní, jak je schopen respektovat i jiná náboženství. Pak si ji prostudujete a zjistíte, že jiným náboženstvím se nerozumí všechna, např. budhismus, nebo hinduismus, ale pouze náboženství Knihy tj, křesťanství a judaismus. Potom zjistíte, že ani v tomto případě to neznamená, že jste si snad s muslimem roven. Například, když muslim stojí, musíte stát také, když muslim mlčí, musíte mlčet také. Když se autorka zmiňuje o mešitách, snad by se mohla manžílka zeptat, proč dle Umarovi smlouvy je možné opravit křesťanský kostel jednou za 50 let a postavit nový jednou za 100 let. Tak nějak si muslim představuje toleranci a snášenlivost.

Na závěr ještě jednu věc. Jsem v docela čilém styku se ženami, které si vzaly muslima a posléze zjistily, že ten krásný, voňavý a galantní chlapík je člověk, který žije mentálně někde v 18 století. Jsou to ženy, které jsou terorizovány, jsou to ženy, kterým jsou unášeny děti do zahraničí. Velmi varuji každého, kdo podlehne podobné propagandě, nikdo Vám potom nepomůže.

4 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)