Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94a23n 47H66l41e45d74í40k

8. 1. 2014 15:23

podle MFidnes náklady na 1 vysokoškoláka činí za 1 rok cca 190.000,- Kč,- vzhledem k faktu, že u nás studuje 35.000 Slováků, vynásobte si náklady sami. Nic proti cizincům a po úplně úplné samostatnosti bojujících Slováků--- ale nečeští studenti by měli platit za studium--- stejně tak, jak platí všichni Češi ve Francii, Austrálii, USA, Berlíně atd.

Iniciatíva nevyjde ze strany pedagogů-- řezali by si větev, na které hačají. Politici středu měli školné spravedlivě v plánu, ale soudruzi z KSČSSD mají přece  NA VŠE ZDROJE  a obyčejný člověk--který tu srandu financuje ze svého,- je otupělý a neuvědomělý.

2 1
možnosti
Foto

"Nástup na vysokou školu je významnou událostí pro většinu z nás. Jsme nervózní a napjatí. Jsou profesoři na vysoké nepříjemní staří dědkové? Najdu si kamarády? Co když budu sedět ve školní kantýně úplně sám/sama? A jak vlastně funguje systém kreditů? Teď si zkuste představit, že vaše vysoká škola leží v cizí zemi. Počet obav se rychle zvýší. Budou se smát mému přízvuku? Porozumím všemu, co profesor vykládá? Budou mě brát jako sobě rovného?"

Do háje, člověk by čekal, že budou padat otázky typu "Vybral jsem si školu tak, abych pak opravdu našel uplatnění? Spolupracuje škola s budoucími zaměstnavateli a je po mém oboru vůbec poptávka? Má vůbec vlastně smysl studovat vysokou školu, nebo jít raději do práce, když vysokoškoláků je v Evropě stále víc a jejich uplatnění je bez dotací stále horší, resp. už nezabírají ani ty dotace?"

4 2
možnosti
Foto

Ačkoli proč by měly padat takové otázky, když... "Článek byl napsán jako součást projektu Migration to the Centre, který finančně podpořila Evropská komise - program Evropa pro občany a Mezinárodní visegrádský fond."

4 1
možnosti

Slováci nejsou cizinci.

A Vietnamci, kteří u nás prošli i základní a střední školou, už také přestávají být vnímáni jako cizinci a jsou čím dál víc bráni jen jako národnostní menšina jako třeba Řekové ze Slezska a Poláci z Těšínska.

3 2
možnosti

J90a91n 68H46l27e87d90í33k

8. 1. 2014 15:36

pane Chovanec, mohu-li prosit, kde jste pobral názor, že Slováci nejsou cizinci ?

TRVALE bojovali od roku 1917-- do 1992 == 75 let,- za naprostou samostatnost,

s jednou nepatrnou vyjímečkou-- nevadil by trvaly penězovod z Prahy, což se v reálu povedlo

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS