Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Je skvělé, že jste si vybrala jako příklad zrovna Turecko. Kdybyste vzala třeba takový Omán a spočítala, kolik v něm je kostelů a jak se tam skutečně chovají ke křesťanům. Ne jenom si přečíst idealizovanou knížku a myslet si, že takhle to fakt funguje.

5 0
možnosti
JF(

Tak pozor, Turecko se od dob Ataturka prezentuje jako vyloženě sekulární stát, ač naprostá většina obyvatel vyznává islám a jisté prvky náboženství se prjevují i v občanském životě. Navíc v Turecku se v žádném nejedná o fundamentalistický islám známý např. ze Saudské Arábie, Iránu, Afgánistánu, Jemenu, Emirátů apod. Možná někde na venkové, to jistě ano, nakonec o tom svědčí i časté případy vraždění těch žen v turecké komunitě v Německu, které se odmítají podřídit muslimským zvykům a chtějí žít po svém, jak jim umoňuje jejich nová vlast.  Ale velká turecká města žijí běžným životem, který se nijak markantně neliší od našeho, zahalenou ženu tam najdete jen sporadicky, ženy studují, pracují, stýkají se volně s ostatními lidmi, nakonec i Šeherezáda byla takovým příkladem tamnějšího charakteru životního stylu, žádná šaria. Takže Turecko není v žádném případě vhodný příklad, nakonec pivo ani Rakije nejsou věšině Turků naprosto cizí, viz třeba zde: http://turecko.orbion.cz/stat/pruvodce/jidlo-a-piti-297/, nakonec moje osobní zkušenost je stejná. O tom se přece těm standardním pravověrným muslimům přece nesmí ani zdát!!

Celý článek je bohužel pouze bohapustá demagogie. Raději bych třeba viděl obyčejnou statistiku, kolik žen v muslimských zemích má alespoň základní vzdělání, kolik středoškolské a vysokoškolské, kolik z nich pracuje, jezdí autem,vykonává funkce ve veřejném životě, volených orgánech apod. Nebo které skvělé objevy, vynálezy a technické výrobky posunující pokrok lidstva produkuje muslimský svět, tedy mimo raket a bomb? A co bude, až dojde nafta, případně už i nyní, když ji už lehce začíná nahrazovat břidličný plyn? A kdo tam bude pracovat, když nebude z čeho plat gastarbeitery? To by měla být už nyní daleko vážnější starost muslimů, než vyprávění pohádek Tisíce a jedné noci nevěřícím ....!

1 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)